Bergvärme

En bergvärmepump värmer upp din bostad genom att utnyttja värmeenergi från solen som finns lagrad i berggrunden. Ett hål borras i berget och en värmeupptagare som är fylld med vätska placeras i hålet. Denna vätska värms upp av den lagrade solenergin och pumpas sedan till bergvärmepumpen. Denna utvinner sedan värmen innan vätskan återförs till borrhålet för att åter värmas upp. Bergvärme, det mest beprövade på marknaden. 

Daikin Altherma 3 GEO

Daikin Hcs_CMK_frilagd (1).png

Utomhusklimatet i Sverige är en tuff utmaning

 

Sverige är ett land med ombytligt väder. Inte nog med att vi lever med fyra årstider och stora temperaturskillnader. De senaste åren har vi fått vänja oss vid allt från ryssvintrar och stormar till översämningar och värmeböljer. Med lång erfarenhet av att värma och kyla hus i tuffa klimatzoner tyckte vi att det var dags att ge svenska villaägare en bergvärmepump med fler strängar på sin lyra. Resultatet blev Daikin Altherma 3 GEO.

Sveriges första bergvärmepump med aktiv luftkonditionering

 

För att möta det ökande behovet av kyla som klimatförändringarna för med sig är aktiv luftkonditionering inbyggd som standard. Det betyder att du har upp till 12 kW kapacitet att kyla ett större hus även när det är riktigt hett ute. För att få tillgång till härlig svalka behöver du bara ansluta en fläktkonvektor. Daikin Altherma 3 GEO passar perfekt även vid utbyte av befintlig bergvärme, särskilt för grunda borrhål. 

Daikin-Altherma-3-Geo-miljö.jpg

Kontakta oss idag för att boka in ditt kostnadsfria hembesök.

Daikin_Bergvärme.png

10 års kompressorgaranti och upp till

18 års trygghet

Naturligtvis levereras Daikin Altherma 3 GEO med fina garantivillkor för att du som kund ska kunna känna dig helt trygg med ditt val. Daikins bergvärmepumpar håller mycket hög kvalitet, vilket är anledningen till att vi kan erbjuda heltäckande och långtgående trygghet. Vid köp av en bergvärmepump från Daikin ingår därför 10 års kompressorgaranti, 3 års garani och en 3-årig försäkring. Den sistnämnda kan sedan förlängas år för år upp till 12 år, vilket ger dig hela 18 års trygghet.